Picasso Lyceum draait lessen van halfuur terug: ‘Leerlingen vroegen om meer les’

De lessen op het Picasso Lyceum worden weer langer dan een halfuur. Dat bevestigt Marien Smits, de interim-rector van de school, vrijdag na berichtgeving door het AD. Dit schooljaar kregen leerlingen wekelijks per vak een halfuur instructie, maar dat heeft Smits weer teruggedraaid omdat het niet bleek te werken.

Vijftien van de zestig docenten vertrokken toen het nieuwe lesplan werd geïntroduceerd. Half september stopte de rector, wier taken Smits overnam. „Ik had vrij snel in de gaten dat er meer les nodig was, ook in gesprekken met leerlingen. En het is best bijzonder als zij aangeven dat ze meer les willen.”

Per vak krijgen scholieren nu minimaal anderhalf uur les per week, mogelijk twee uur, zegt Smits. Daarnaast komen er „reparatieprogramma’s” voor de leerachterstanden van met name de examenjaren. „Per leerling kijken we hoe groot de achterstanden zijn.” Een groot deel van de vacatures is inmiddels ook weer opgevuld.

Smits: „Deze school heeft veel vernieuwing in zich, maar het kan zijn dat die uit enthousiasme en ambitie sneller wilde gaan dan eigenlijk kon. Dat is hier gebeurd, en dat zijn we weer in een normale balans aan het brengen.”


Lees ook
Een nieuw lesplan, een kwart van alle leraren op een Zoetermeerse school vertrokken. Wat is er aan de hand?

<strong>Het Picasso Lyceum in Zoetermeer</strong>, waar de aanmeldingen volgens een woordvoerder in de lift zitten: van 98 vorig jaar naar 176 nu.” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2023/11/picasso-lyceum-draait-lessen-van-halfuur-terug-ac280c298leerlingen-vroegen-om-meer-lesac280c299.jpg”><br />
</a> </p>
<aside data-article-id=